هرآنچه باید از الحاقیه بیمه شخص ثالث بدانید
همانطورکه میدانید در ابتدای هر سال نرخ دیه از سوی قوه قضائیه اعلام میشود. بنابراین با توجه به افزایش نرخ دیه، در بیمه شخص ثالث تعهد ما در قبال اشخاص ثالث نیز افزایش مییابد. در چنین شرایطی این سؤال به وجود میآید که آیا باید الحاقیه بیمه شخص ثالث بگیریم؟ در این مقاله قصد داریم درباره الحاقیه بیمه شخص ثالث صحبت کنیم.
انواع الحاقیه بیمه
در ابتدا لازم است بدانیم که اصلاً الحاقیه چیست؟ و انواع الحاقیه کدامند؟ هر گونه تغییر در مفاد بیمهنامه مثل تغییر در پوششها؛ تغییر سرمایه، فسخ و انصراف از بیمهنامه و… با صدور الحاقیه انجام میشود. الحاقیه انواع متفاوتی دارد که بسته به موضوع تغییر در دسته جدا قرار میگیرند. لازم است بدانید که الحاقیه به اندازه بیمهنامه معتبر بوده و در صورت شرایطی همچون اعلام خسارت و انتقال، الحاقیه یا الحاقیههای صادره هر بیمهنامه مورد بررسی قرار میگیرد. الحاقیه بیمه شخص ثالث همچون سایر الحاقیهها از این موضوع مستثنا نیست.
الحاقیه اصلاحی
همانطور که گفتیم الحاقیه به معنای اعلام تغییر در بیمهنامه است. هر گونه تغییر در بیمهنامه که هیچ گونه بار مالی نداشته باشد الحاقیه اصلاحی نام دارد. برای مثال برای تغییر در مشخصات خودرو همچون شماره شاسی میبایست الحاقیه بیمه شخص ثالث تهیه نمایید. این تغییر هیچ گونه هزینهای نداشته و تنها برای اصلاح مشخصات موضوع بیمه میباشد تا در روز خسارت مغایرتی وجود نداشته باشد.
الحاقیه اضافی
اگر بخواهید پوششی به بیمهنامه اضافه نمایید که نیاز باشد مبلغ اضافی به شرکت بیمه بپردازید، الحاقیه اضافی صادر میشود. به الحاقیه ای که با اعمال تغییراتی نیاز به پرداخت حقبیمه اضافی دارد، الحاقیه اضافی میگویند. اینگونه تغییرات عمدتاً برای افزایش تعهدات بیمهنامه میباشد. برای مثال اگر خودرویی با کاربری سواری بیمهشده باشد برای تغییر به کاربری کرایه، به دلیل افزایش ریسک برای شرکت بیمه میبایست حقبیمه بیشتری بپردازد و الحاقیه اضافی بیمه شخص ثالث بگیرد.
الحاقیه برگشتی
هرگونه تغییری در بیمهنامه که میبایست شرکت بیمه، تمام یا بخشی از حقبیمه پرداختشده را به بیمهگذار بپردازد، الحاقیه برگشتی نام دارد. به عنوان نمونه اگر فردی بخواهد بیمهنامه خود را فسخ یا ابطال کند در صورتی که شرکت بیمه میبایست تمام یا بخشی از حقبیمه را به بیمهگذار بازگرداند، الحاقیه برگشتی صادر میشود.
به روز رسانی سرمایه
نوع دیگری از الحاقیه میباشد که در واقع همان الحاقیه اضافی است. در شرایطی که ارزش موضوع بیمه (مثل خودرو) افزایش یابد، میبایست برای جلوگیری از اعمال ماده ۱۰ در زمان بروز حادثه، سرمایه خود را به روز نماید. در این شرایط بیمهگذار موظف است مبلغی را برای افزایش تعهدات بیمه در روزهای باقیمانده از بیمهنامه پرداخت نماید. برای مثال اگر خودرویی بعد از گذشت ۳ ماه از شروع بیمهنامه ارزش روز آن افزایش یابد، برای آنکه شرکت بیمه در زمان خسارت تمامی خسارت وارده را جبران کند، میبایست ارزش خودرو را با صدور الحاقیه افزایش سرمایه و پرداخت حقبیمه اضافی آن به روز رسانی نماید.
الحاقیه بیمه شخص ثالث چیست؟
گفتیم که با افزایش دیه در سال جدید تعهدات بیمهگذار در قبال خسارتهای احتمالی وارده به اشخاص ثالث افزایش مییابد. بنابراین لازم است که تعهدات بیمه شخصثالث را افزایش دهیم تا در صورت خسارت مجبور نباشیم مبلغ مازادی بپردازیم. در سالهای اخیر شرایط به این صورت بود که هر ساله افراد در ابتدای سال برای افزایش دیه، الحاقیه بیمه شخص ثالث صادر میکردند و مبلغ اندکی به شرکت بیمه میپرداختند. بنابراین با الحاقیه صادر شده خیالشان از بابت خسارات احتمالی راحت میشد.
آیا باید الحاقیه بیمه شخص ثالث را دریافت کرد؟
با تصویب قانون جدید در سال ۱۳۹۵، دیگر نیازی به بروزرسانی دیه در سال جدید نیست. بر طبق این قانون، شرکت بیمه موظف است در صورت رخداد حادثه مبلغ دیه را طبق دیه روز بپردازد.
نکته: با افزایش دیه در سال جدید نیاز به اخذ الحاقیه بیمه شخص ثالث نیست.
قوانین الحاقیه بیمه شخص ثالث در سال ۱۴۰۰
همانطور که اشاره شد با افزایش دیه و تبع آن افزایش حقبیمه در سال جدید دیگر نیازی به اخذ الحاقیه افزایش دیات شخص ثالث نیست. لازم است بدانید این قانون از خردادماه سال ۱۳۹۵ تاکنون اجرا شده است و از تاریخ مذکور هیچ گونه الحاقیه ای در این خصوص صادر نشده است.
از کجا الحاقیه بیمه شخص ثالث بگیریم؟
توصیه ما این است برای جبران خسارتهای مالی وارد شده به خودروی مقابلتان حتماً الحاقیه افزایش تعهدات مالی تهیه کنید. با پرداخت حقبیمه اندکی میتوانید تعهدات بیمهنامه را افزایش دهید و در مقابل خسارتهای اینچنینی بیمه شوید. اگر بیمه شخص ثالث خود را از بیمیلایک خریداری میکنید کافی است در صفحه تماس با ما درخواستتان را ثبت کنید تا کارشناسان ما با شما تماس گرفته و در این خصوص راهنمایی شوید.
خیر؛ از سال ۱۳۹۵ و تصویب قانون جدید نیاز به اخذ الحاقیه بیمه شخص ثالث وجود ندارد.
بله در صورت وقوع حادثه و خسارت جانی احتمالی شرکت بیمه بر طبق دیه مصوبه روز پرداخت میشود و مبلغ اضافی از بیمهگذار اخذ نمیشود.
با توجه به تورم و افزایش نرخ قطعات و تعمیرات خودرو نیاز است که تعهدات مالی را در همان ابتدای صدور بیمهنامه افزایش دهید.
خیر بیمه شخص ثالث قابل فسخ و ابطال نیست مگر در صورتی که برای یک خودرو دو فقره بیمهنامه شخص ثالث صادر شده باشد.